Werkgroep ondersteuning Mantelzorgers Met Migranten Achtergrond

Recent hebben enkele mantelzorgers Met een Migranten Achtergrond ( MMA) een werkgroep opgericht en Z&R om ondersteuning gevraagd.

Uiteraard heeft Z&R daar volmondig “JA” op gezegd.

 

De werkgroep hoopt op korte termijn in contact te komen met ( ex) mantelzorgers MMA, die de mantelzorgervaring, kennis , kunde en de motivatie hebben deze werkgroep tot een krachtig orgaan te maken.

 

Doel van de werkgroep

Beleidsmakers en uitvoerders van ( mantel ) zorgbeleid, handvatten  te kunnen aanreiken die bijdragen dat deze mantelzorgers  beter worden gezien, gehoord en geholpen worden.

 

Bent u mantelzorger  of kent u een mantelzorger die wel een steuntje in de rug kan gebruiken meldt uzelf  of hij of zij aan bij het steunpunt Mantelzorg van Zorgadvies en Regelhulp

 

Wilt u de werkgroep:Ondersteuning Mantelzorgers MMA ondersteunen of kent u iemand die hiervoor gemotiveerd is, meld uzelf, hem of haar dan aan bij:

–    De initiatiefneemster mevr. Latifah Merkus-Odriss

telefoon 06-15471297. E: latifahmerkusodriss@online.nl

–    Zorgadvies en Regelhulp zie hiervoor het tabblad

contact van deze site

 

Zorgadvies en Regelhulp is iedere dag  24 uur bereikbaar per telefoon en E-mail streeft er naar binnen 2 werkdagen te reageren op een ingesproken- of e.bericht.

 

In het huis van de wijk in Venlo-Zuid (  Zuidpilaar Reigerstraat 2 ) is elke donderdagmorgen een open inloop van 09.00-10.30 uur. U kunt ook een afspraak maken voor een later tijdstip.

U kunt niet alleen terecht met vragen over mantelzorg en hulp bij het regelen van die zorg; maar ook vragen over financiële regelingen, schuldhulp ( re ) –intergratie-, schuldhulpvragen enz.

Liever een persoonlijk gesprek op een tijdstip dat u beter uitkomt  of bij uw thuis? ook dat kan. Wij maken graag een afspraak met u. Dat kan natuurlijk ook per telefoon.